logo.gif


Lista svetskih kompanija koje traže ljude za rad od kuće Print E-mail
ImageOvo je jedna od najjednostavnijih i najdelotvornijih prevara koja se vrti na internetu već godinama. Najgore je što u svakom momentu mogu da Vam dokažu da se uopšte ne radi o prevari već o načinu da Vam pomognu da nađete posao... Obično sve počinje bombastičnim oglasima za rad od kuće u kojima se tvrdi da pojedine kompanije nude posao za hiljade radnika za rad od kuće.

Naravno, i prevarantima je jasno da nećete baš nasesti na oglase "rad od kuće" ali ovakvi oglasi se postavljaju samo da bi privukli našu pažnju.

Kada se zainteresujete i odete na sajt ili se javite emailom, počinje dugotrajna prepiska i ubeđivanje u postojanje odličnih poslova sa pristojnim zaradama koji samo čekaju na Vas.

Prevarantima je jasno da što ste duže zainteresovani i što se više dopisujete i interesujete, veće su šanse da Vas "ulove".

Posle nekog vremena, kad ste dobili brdo "ubedljivih" razloga i potvrda da ovakav posao zaista i postoji za Vas, prevaranti Vam nude da Vam pošalju ceo spisak kompanija koje primaju ljude za rad od kuće.

Da bi dobili ovaj spisak, treba da uplatite nekih 20-ak dollara i dovoljno je da sa spiska samo izaberete neku od tih komapnija i velike su šanse da ćete posao i dobiti.

Kada dobijete listo kompanija, to je u stvari samo generički spisak firmi koje su nekada zapošljavale takve ljude ili nisu nikada...ali...pREVARANTIM JE VAŽNO DA VAM POŠALJU SPISAK JER U TOM SLUČAJU VAS NISU PREVARILI (bar oni tako predstavljaju celu stvar) NEGO SU VAM ISPORUČILI OBEĆANO, I TIME NJIHOVA OBAVEZA PREMA VAMA, NESTAJE!
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura