logo.gif


Prevara sa Pay Pall Print E-mail
ImageDobio sam ponudu iz inostranstva za kupovinu bicikla koji sam oglasio za prodaju.Nisam razmišljao o tome dok mi nisu dali garanciju da je PayPel garancija transfera i tek posles nekoliko kontakta i obaveštenja od PeyPala da su oni garancija i da je sve bezbedno ja sam pristao. (Pismo čitaoca)

U među vremenu sam se raspitao i kod banke i na drugim mestima za taj način transfera i dobio pozitivne odgovore.To me je i navelo da popustim. Međutim tu su nastali problemi jer je od mene traženo da uplatim određene iznose koji nisu bili veliki ali da su oni garancija za transfer.

Pre svake uplate sam postavljo pitanja Peypalu i dobijao odgovore da je sve u njihovoj nadležnosti i 100% bezbedno.Ukupno je bilo dve uplate.Sada se postavljaju novi uslovi sa većim iznosima koje sam odbio.Nikako ne mogu da dođem do kraja a čini mi se da ču ostati i bez mojih uplata za koje su oni garantovali.Daj te mi savet kome da se obratim i da li postoji neko u Srbiji ko mi može pomoći oko ovoga.Očekujem vaš odgovor sa nestrpljenjem.Pozdrav (Pismo čitaoca)

________________________________________________

DZBPP


Prevara sa Pay Palom je veoma raširena po celom svetu. Pravi Pay Pall ne garantuje nikome isporuku robe pa bih rekao da se radi o lažnom Pay Pall-u. Takođe, kupovina iz inostranstva mi govori da se 100% radi o drugoj vrsti prevare. Treća stvar, tražiće Vam da plaćate do sudnjeg dana a oni Vama neće poslati ni jedan dollar. To što ste potrošili nećete vratiti, ali zato odmah prestanite da plaćate bilo šta.

Kada trgujete sa nekim, onda ta osoba Vama plati preko Pay Palla, a ne obratno.

Ako hoćete možete po IP adresi naći gde je sporna osoba i odakle deluje, ali su iznosi toliko mali da ni jedna policija ili agencija neće reagovati, samo će Vašu prijavu staviti negde u arhivu.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura