logo.gif


Kleštima povređivao ljude kako bi dobili odštetu od grada za navodne "ujede pasa" Print E-mail
ImageSomborska policija identifikovala je muškarca koji se sumnjiči da je svojim sugrađanima nanosio povrede kleštima, slične ujedima pasa, kako bi zajedno, u dogovoru, prevarili lokalnu samoupravu i od nje dobili odštetu.
Tridesetšestogodišnji muškarac davao je sugrađanima anesteziju, a onda ih povređivao kleštima, nakon čega su se oni javljali u bolnice i sa lekarskim izveštajima o navodnom ujedu napuštenih pasa od lokalne samouprave dobijali novac.
Policija je pretresla stan osumnjičenog, kao i dve prostorije u okolini Odžaka, i u njima pronašla svu potrebnu opremu - špriceve, anestetike, klešta, kao i lekarske izveštaje.

Protiv osumnjičenog će Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru biti podneta krivična prijava za prevaru.

Javna je tajna da se ovakve prevare dešavaju često, a da se otkrivaju - retko. Poznato je da pojedinci čak koriste i skuvane čeljusti pasa kojima sebe ujedaju kako bi od grada dobili odštetu. Naknade za ujed iznose 20-250 hiljada dinara, a u posebnim slučajevima i do pola miliona. Jedinstveni cenovnik ne postoji pa se isplata razlikuje od slučaja do slučaja. Napad napuštenih pasa u 95% slučajeva spada u lake telesne povrede i najčešće se naplaćuje oko 50 hiljada dinara. Ovaj iznos može biti ili mnogo manji ili mnogo veći, sve zavisi od procene medicinskog veštaka.

Ovo je uigrana šema, a o tome svedoči podatak da se na primer u Sremskoj Mitrovici od 2011. do 2013. godine broj navodnih ujeda pasa sa ulica povećao čak 3 puta!

Izvor: www.zivotinje.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura