logo.gif


Ponuda koju možete odbiti Print E-mail
ImagePošto sam prodavao neku robu preko oglasa, zvao me je jedan mlađi čovek želeći da istu kupi. Naravno, poslali smo na desetine poruka a onda su krenuli problemi.
Prvo je uzeo sebi za pravo da obračuna cenu i da mi istu dostavi porukom. pošto sam bio u gužvi, nisam mogao da računam ali mi je iznos bio sumnjiv. Kad sam sutradan preračunao, ispalo je da je obračunao 15% manje nego što treba.

Kad sam pokušao da ga pozovem nije se javljao na telefon. Ostavio sam mu poruke, a on se javio tek uveče sa novom idejom...DA MU POŠALJEM ROBU ODMAH UJUTRU AUTOBUSOM, A ON ĆE MENI POSLE PLATITI...

Naravno da mu nisam poslao robu i naravno da je ovakva ponuda budalaština ali me stvarno interesuje da li postoje ljudi koji će na ovo pristati.

Interesantno je i da još uvek postoje osobe koje veruju da ovako nešto može da prođe. Ako pokušavaju, onda najverovatnije da im je nekada i pošlo za rukom da nekoga namagarče.

Bilo je slučajeva gde su nudili i veći iznos od traženog ali da se roba pošalje odmah jer im gori pod nogama...i naravno, platiće posle.

To platiće posle, znači NIKADA.

Obično, broj telefona im traje za samo jednu "transakciju" i ne ostavljaju nikakve relevante informacije o sebi, a čak i da ih imate, teško da biste bilo šta naplatili od njih.

Zašto sam ovo napisao?

Postoji pravilo da ako je ponuda idotska i sa sličnim idioskim ponudama Vam se javi par ljudi, onda znači da najverovatnije takve ponude negde i prođu, pa zato treba biti na oprezu!
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura