logo.gif


Malvertising Print E-mail
ImageOvo je jedna od najnovijih prevara koja se proširila kao vatra u svetu interneta. Radi se o virusu koji se instalira na Vaš kompjuter a da niste uradili ništa...dovoljno je da ste samo posetili neki od sajtova koji u sebi sadrže ovakav virus. Izraz Malvertising je sastavljen od reći malware i znači software koji napada kompjuter da bi iz njega "ukrao" informacije ili da potpuno blokira kompjuter pa da Vas posle ucenjuju ne bi li Vam vratili kompjuter u pređašnje stanje...

I reči advertising što znači oglašavanje.

Sam Malvertising je mnogo poganiji od svih do sada viđenih trojanaca jer više ne morate da kliknete na link da bi on prešao na Vaš kompjuter...dovoljno je da odete na stranicu na kojoj se nalazi Malvertising i Vaš kompjuter će biti zaražen.

Još jedna loša strana ovog trojanca je da se on postavlja na najpopularnijim sajtovima za oglašavanje pa čak i na onima gde se plaćaju hiljade dollara za jedan oglas.

Vlasnicima web sajtova je teško da odgonetnu koji oglas sadrži Malvertising jer se postavljaju sasvim obični i svakdnevni oglasi, kakvih postoji na milione širom interneta, što još više komplikuje stvar.

Ovi trojanci se najčešće "kače" za Flash ili Java...pa ako ih ne koristite, najbolje je da ih uklonite.

Razlozi instaliranja ovih trojanaca su: Krađa informacija ili kompletna kontrola Vašeg kompjutera i ucene da platite određeni iznos...


 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura