logo.gif


Lažni službenici pišu lažne testamente Print E-mail
ImageU poslednjih desetak godina i kod nas je postao trend da se pišu testamenti, da bi se izbegla tužakanja rodbine po sudu i da se, kako kažu stariji, izbegao cirkus kad oni jednom umru.

Prevara koju pominjemo ovde je jedna od atipičnih prevara koja se ne koristi jako često jer prevarant mora da se pojavi lično, a to prevaranti izbegavaju... Prevaranti pozivaju starije osobe od kojih su ranije nabavili podatke i brojeve telefona, i predstavljaju se kao zaposleni u nekoj državnoj ustanovi i pomažu osobama da besplatno napišu testament...

Ako osoba pristane, a stariji ljudi često upravo to urade zbog usamljenosti, prevarant dolazi u kuću ili stan, i počinje da sastavlja testament.

Naravno, tu ide kafa i posluženje što daje dovoljno vremena prevarantu da pregleda da li ima nešto što i moglo da se ukrade.

Takođe, kod diktiranja testamenta prevarant iz prve ruke saznaje šta osoba ima od imovine, zlata i novca...a čak iako druga strana ne kaže ovo, prevarant sam postavlja pitanja ne bi li saznao šta bi moglo da se ukrade.

Takođe, iako ređe, na ovaj način se sakupljaju lične i finasijske informacije.

Nema osoba iz državnih službi koje rade ovaj posao po kućama i zato ako Vam se neko predstavi po ovom pitanju, ne puštajte ih u kuću.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura