logo.gif


Prodao penzioneru kinesku kopiju "roleksa" za 8.000 evra! Print E-mail
ImageLažni Arapin koji je, u stvari, Rom, predstavlja se kao budući investitor koji je u velikim gradovima Srbije već obezbedio lokacije za svoje zlatare i prodavnice "roleks" satova
 
Srpska policija traga za dvojicom prevaranata, lažnim šeikom i Srbinom, koji je glumio njegovog prevodioca, a koji su u većim gradovima Srbije deviznim penzionerima prodavali priču da otvaraju zlatare i prodavnice “roleks” satova i tako ih prevarili da kupe lažne časovnike po cenama od 5.000 do 10.000 evra. Prema pisanju lista Alo, inspektori su identifikovali Roma koji se lažno predstavljao kao šeik iz Dubaija i njegovog sugrađanina iz južne Srbije, koji se predstavljao kao prevodilac arapskog jezika, koji su lakoverne građane papreno opelješili za kopije luksuznih satova.

Poslednja meta drskih i beskrupuloznih prevaranata bio je stariji gospodin iz Niša, kome su prodali kinesku kopiju skupocenog sata za 8.000 evra. Oni su iskoristili njegovu naivnost i poverenje i pokupili mu gotovo svu deviznu ušteđevinu.

Na vrata 75-godišnjeg Nišlije, čije ime ne otkrivamo zbog njegove bezbednosti, pokucali su nenajavljeno i obrlatili ga na brzaka.

 Nepoznati sredovečni Srbin se predstavio kao prevodilca i predstavio svog tamnoputog pratioca kao Arapina tvrdeći da je šeik. Bio je obučen u elegantno, moderno odelo, dok je šeik bio u tradicionalnoj arapskoj odeći. Međusobno su razgovarali na nekom svom jeziku, udrobljenoj varijanti romskog jezika i šatrovačkog gpovora, glumeći da pričaju na rapskom. Onda je lažni prevodilac šeikovu “viziju”  prenosio tipovanim žrtvama. Lažnog Arapina je predstavio kao budućeg investitora, koji je u velikim gradovima Srbije već obezbedio lokacije za svoje zlatare i prodavnice “roleks” satova – navodi izvor iz istrage.

telegraf.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura