logo.gif


Vratiće Vam pare izgubljene na prevaru Print E-mail
ImageIako ovo nije slučaj kod nas, nije loše da znate čime se sve prevaranti služe. Obično, jedni te isti prevaranti (a mogu i da prodaju podatke prevarenih osoba drugim prevarantima) pozivaju osobe koje su pre bile prevarene i predstavljaju se kao odelenje policije koje je zaduženo za prevaru uz obrazloženje da im je naređeno da se pojedinim žrtvama vrati novac od prevare...

Najveći broj ovih javljanja je putem emaila ali pojedinci rade i telefonskim putem...pa su obe opcije u igri.

Ako dobijete email, na njemu je obično i grb i naziv policijske jedinice vrlo sličan originalu...a ako se jave telefonom jednostavno se predstave kao predstavnici policije i kažu da su zaduženi da pojedinim žrtvama vrate novac od prevare.

Da ne bi bilo sumnjivo jer je ovakvih pokušaja bilo i pre, daju Vam telefon da pozovete banku koja je nadležna za isplatu novca. (obično je to dobro poznata banka, ali broj telefona vodi direktno ka prevarantima)...

"Službenik banke" traži broj Vašeg računa, lične informacije i sve ostale podatke koje bi i inače banka tražila. Posle toga Vam traže email adresu, gde bi Vam poslali potvrdu da je cela transakcija izvršena.

Posle Vam šalju email sa linkom koji vodi na stranicu koja zaista liči na web page banke...tamo morate da ukucate svoje podatke, broj računa i naravno pin code.

Po završetku se pojavljuje pozdravna poruka gde se kaže da je logovanje završeno sa uspehom i da će Vam novac biti uplaćen u nekoliko sledećih sedmica.

Naravno, prevaranti sa Vašim informacijama prave klonirane kreditne kartice, skidaju novac sa Vašeg računa i kupuju raznu robu na internetu...a troškove će da plati žrtva!
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura