logo.gif


Prevarant iz Zrenjanina davio veštice za 24.000 dinara! Print E-mail
ImageOsnovni javni tužžilac u Zrenjaninu podneo je sudu optužžni predlog protiv R.T. (61) iz Zrenjanina zbog sumnje da je lažnim predstavljanjem doveo u zabludu K.P. iz Mandelosa da će mu izlečiti sina tako što će “pocepati i potrgati vešštice” i naveo da mu za to plati 24.000 dinara, rečeno je danas u tom tužilaštvu. Optužnim predlogom R. T. se tereti da je od septembra do decembra 2015. godine u Zrenjaninu izvršio krivična dela prevare, precizira se u pisanoj informaciji zrenjaninskog tužilaštva.

Oštećeni K. P. je u nekoliko navrata dovodio sina na “terapiju”. U tim prilikama R.T. je “izvodio neke rituale, obučen u hodžžino odelo, palio je trave i izgovarao neke molitve”, navodi tužilaštvo.

Za te usluge osumnjičeni je od K.P. naplatio 24.000 dinara. Kada mu je K.P. posle tri meseca rekao da njegovom sinu nije bolje, osumnjičeni mu je odgovorio da je to zato što su ga „napale velike sile“, ali da mu on možže pomoći, da će “zadaviti veššticu - tako što će poslati ššejtanske diplomate, koji će ući u nju i pocepati je“, navodi se u optužnom predlogu.

R.T. je naveo da će za tri meseca osloboditi njegovog sina od vešštice, i da je potrebno da plati 3.000 evra za tu uslugu, ali ošštećeni taj novac nije dao.

(Telegraf.rs/Tanjug)
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura