logo.gif


Osovojili ste nagradu (Android telefoni) Print E-mail
ImageJednostavna prevara koja se preselila sa kompjutera na mobilne telefone. Sve počinje sa tekstom "Čestitamo, osvojili ste..." Kod ove prevare, najčešće poruke stižu na jeziku zemlje u kojoj se prevara i organizuje, ali je još uvek veliki broj onih koje su i dalje na engleskom jeziku.

Od Vas se traži da pozovete besplatan broj (koji najčešće i jeste) a kada pozovete ovaj broj, javi Vam se telefonska sekretarica (tekst je u napred snimljen...i od Vas se traži da pozovete drugi broj kako biste dobili podatke kako da podignete svoju nagradu.

E taj drugi broj nemojte da zovete jer tu se i nalazi prevara jer je tarifiran veoma skupim impulsima a nagrade ,naravno, nema jer je sve najobičnija prevara.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura