logo.gif


U Beogradu uhapšena žena zbog prevare decenije Print E-mail
ImagePrilikom pravljenja naloga za zarade i naknade za porodiljsko V. V. je unosila imena i prezimena zaposlenih, a umesto brojeva njihovih tekućih računa unosila je broj svog tekućeg računa. Policija je uhapsila V. V. (56) zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo prevare kojim je jednu predškolsku ustanovu oštetila za više od četiri miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno, osumnjičena, zaposlena u predškolskoj ustanovi, tereti se da je prilikom sačinjavanja dokumentacije za obračune zarada, naknada zarada i naknada za porodiljsko odsustvo, kao i za njihovu isplatu, sačinila naloge za prenos u koje je unosila imena i prezimena zaposlenih, a umesto brojeva njihovih tekućih računa unosila je brojeve svog tekućeg računa.

Na taj način dovela je u zabludu osobu odgovornu za prenos novca na tekuće račune, a takođe, kako se sumnja, ona je odgovorno lice dovela u zabludu i tako što je sačinila naloge za prenos novčanih sredstava na tekuće račune lica koja nisu bila zaposlena u predškolskoj ustanovi.

Osumnjičenoj V. V. određeno je zadržavanje do 48 časova, po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Telegraf.rs / Tanjug
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura