logo.gif


Iskoristili tetke i strine za besplatan odmor u Srbiji! Print E-mail
ImageVaučere koji glase na tuđe ime vlasnici pansiona zaračunavaju po 4.000 dinara, a od države naplate punu vrednost od 5.000 dinara

Građani Srbije našli su način kako da besplatno letuju u zemlji na račun države, a u tome su svoj interes videli i pojedini vlasnici pansiona u banjama i na planinama u Srbiji. Naime, kako Kurir saznaje, reč je o tome da pojedinci od tetke, strine, ujaka i drugih rođaka sakupe po nekoliko vaučera u vrednosti od 5.000 dinara koje država daje za odmor u Srbiji i njima plate celokupan odmor na planinama ili u banjama.
- Građani sakupe desetak i više vaučera od rođaka koji neće da letuju u zemlji i sve ih iskoriste za letovanje s porodicom umesto novca. Pojedini hotelijeri na to pristaju zato što vaučere koji glase na tuđe ime obračunavaju po nižoj ceni, odnosno, umesto 5.000, zaračunavaju ih po 4.000 dinara, pa i oni imaju koristi - kaže izvor Kurira.

To u praksi znači da ako aranžman košta 20.000 dinara, gost mora da donese pet vaučera od 5.000 dinara, tako da vlasnik pansiona od države naplati 25.000 dinara.
- Mućke s vaučerima otkrila je i inspekcija, a jedan je toliko preterao da je u jednom trenutku u hotelu po papirima imao duplo više gostiju u odnosu na smeštajni kapacitet - ukazuje naš izvor.

Sagovornik Kurira dodaje da među onima koji su ove godine uspeli da se odmaraju o državnom trošku ima pojedinaca kojima se ta prevara toliko osladila da kod rođaka već sad rezervišu vaučere za 2017.

Da zloupotrebe s turističkim vaučerima postoje Kuriru je potvrđeno i u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, čija je inspekcija u pet objekata u Banji Koviljači, Vrnjačkoj Banji, Sokobanji, na Kopaoniku i na Zlatiboru otkrila muvanje s vaučerima.
- Reč je o objektima domaće radinosti u kojima nije izvršena kategorizacija ležajeva ili je ona istekla. Svi vlasnici pomenutih objekata su obavešteni da neće dobiti sredstva namenjena za realizaciju vaučera. Tokom redovnog nedeljnog obračunavanja sredstava za refundaciju vaučera u jednom objektu na Zlatiboru došlo je do neslaganja između prijavljenog broja gostiju i kategorisanog broja ležajeva. Ispostavilo se da taj objekat ima 20 kategorisanih ležajeva, a tražena je refundacija za 30. Za tih 10 ležajeva vlasniku neće biti refundirana sredstva - kažu u ministarstvu.

kurir.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura