logo.gif


Glumio bogataša, iznajmio kombi, pa pobegao u Srbiju! Print E-mail
ImagePredstavio se kao Ivan Podrug (39) s Pantovčaka, a vlasniku firme Vedranu Zengiću pokazao je i dokumente na to ime - novu ličnu kartu i vozačku dozvolu, koji su zapravo bili lažni..
Nepoznati prevarant iznajmio je u Zagrebu beli kombi “renault” još prošlog decembra od Kombi renta, kojim je prešao granicu sa Srbijom, i nije ga vratio, ispričao je prevareni vlasnik vozila.

Predstavio se kao Ivan Podrug (39) s Pantovčaka, a vlasniku firme Vedranu Zengiću pokazao je i dokumente na to ime – novu ličnu kartu i vozačku dozvolu.

Preduzetniku nije bilo ni na kraj pameti da pred sobom ima lopova i prevaranta jer je fotografija na oba dokumenta odgovarala liku muškarca pred njim.

- Ljut sam i ogorčen, a ono što je najgore je da taj dan nije opljačkao samo mene nego ima i drugih oštećenih. Ničim nije odavao da je sumnjiv. Da ironija bude veća, zasta je i izgledao kao gospodin s Pantovčaka. Uređen, s bradicom i u odelu. Adresa na ličnoj karti i vozačkoj dozvoli bila je Pantovčak 50. Iznajmio je auto na dva dana i platio. U razgovoru je napomenuo da mora da se odveze do Osijeka, i da prevozi razglas za koncert svog benda. Sada kada vrtim film unazad, prolazi mi kroz glavu da je taj čovek što pre hteo da napusti krug parkinga – ispričao je vlasnik rent-a-cara Vedran Zengić svoje neprijatno iskustvo, dodajući kako prevarant nije znao da će mu Zengić dati tek nekoliko meseci star kombi, prenosi “Jutarnji list”.

Mogao je, dodao je, i da mu iznajmi one starije kombije, ali mu je iznajmio kombi proizveden u junu prošle godine, koji je kupio u oktobru za 20 hiljada evra.

S obzirom da je kombi u sebi imao ugrađeni GPS sistem, Zengić je narednog dana video da je prešao granicu.

- Tada mi se upalila lampica. Umesto da kombi uskoro vrati, jer ga je iznajmio na dva dana, klijent je ušao u Srbiju i sve se više udaljavao u nepoznato. Posumnjao sam pa sam ga zvao na mobilni, ali je bio ugašen. Sve sam prijavio policiji, a svaki trag kombiju se izgubio. U ovakvim slučajevima osiguranje ne pokriva ništa jer to nije krađa, nego utaja. Čovek je lopov. Na adresi koja je bila u dokumentima zaista živi osoba sa tim imenom i prezimenom, ali to nije čovek koji je bio u poslovnici - zaključuje ogorčeno Zengić koji ne odbacuje mogućnost da je njegov kombi možda već “negde s prekucanim brojem šasije prodan za siću ili je rastavljen u delove”.

Telegraf.rs/Jutarnji list
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura