logo.gif


EVO KAKO SU VAS SVE VARALI Print E-mail
Lažne pare

Kad vam u banci ili prodavnici podvale ili nesvesno daju falsifikovanu novčanicu. Jedino što vam preostaje je da slučaj prijavite policiji, dok štetu niko neće da vam nadoknadi bez konkretnog dokaza.

Plaćaš vodu i za komšiluk

Građani se žale na velike račune za vodu, koje dobijaju iz razloga što se obračunava potrošnja u celoj zgradi, a onda se taj iznos podeli na jednake delove, a ne po ličnoj potrošnji. Još gori je slučaj kad su u prizemlju zgrade lokali, poput frizerskih salona, koji troše mnogo vode, a stanari je plaćaju. Jedino udružena žalba javnom preduzeću, a potom i gradskim institucijama može dovesti do rešenja.

Previsok račun

Kad dobijete visok račun za zajedničku struju u zgradi. Ovaj problem može da se reši samo u okviru skupština zgrada u kojima živite, ali zbog nesloge stanara i izvrdavanja distribucija da ispostavi objašnjenje godinama se plaćaju nerealni iznosi.

Krađa identiteta

Kad na vaše ime neko otvori firmu i napravi dugove. Proces dokazivanja da je reč o prevari je spor i mukotrpan. Pojedinac mora da dokaže da je neko drugi otvorio preduzeće na njegovo ime, a problem je i što se bori sa NN prevarantom, dok mu poverioci vise za vratom.

Zaostali računi za porez

Zbog nekoliko dinara duga, za koji ih niko nije obavestio, građanima posle mnogo godina stigne ogroman račun na ime kamate. Građanin obično ne čuva toliko dugo priznanice, pa je prinuđen da plati šta se od njega traži.

Duplo veća rata kredita

Zbog promene kursa rate kredita u švajcarcima su se se udvostručile, pa su građani zapali u bespomoćnu situaciju u kojoj sve što zarade moraju da daju banci, a osnovni dug im je veći od onog što su podigli.

Podstanari koji neće da se isele

Zbog zakonskih nedorečenosti, a često i zato što nisu prijavili stanare, stanodavci nisu u stanju da isteraju stanare koji im ne plaćaju kiriju. Osim što nemaju koristi, stanodavci trpe i štetu zbog neplaćenih računa, na koje se gomila kamata.

Račun za razliku u potrošnji struje

Dešava se da distributer duže vreme obračunava manje struje ili vode od potrošene, a onda razliku u potrošnji ispostavi na jednom računu. Građanin se nađe pred izborom ili da se zaduži i plati, ili da ostane u mraku ili bez vode.

 

 

Izvor: Kurir

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 11 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura