logo.gif


Dokazane tvrdnje Nemaca o prevarantima sa auto-puta! Print E-mail
ImageEkipa Kurira uhvatila je na delu prevarante sa srpskog auto-puta na Koridoru 10, glavnom putnom pravcu od Horgoša prema južnoj srpskoj granici!

Naše fotografije potvrdile su izveštaj nemačkog auto kluba ADAC, koji je upozorio svojih 20 miliona korisnika na pirate sa srpskih puteva! Drumski razbojnici, podsetimo, koriste lažna vozila sa natpisima ADAC i nude pomoć na putu. Kasnije, svoju usluge naplaćuju po višestrukim cenama. Nemački ADAC klub (Nemački auto-klub) koji ima 20.000.000 članova, upozorio je sve svoje članove da ih kroz Srbiju vrebaju pirati koji se predstavljaju kao njihovi partneri, ali i preporučio izbegavanje Koridora 10.
To bi našoj zemlji mogla bi da izazove gubitke od nekoliko stotina miliona evra, koje država naplaćuje za akcize za gorivo, putarinu kroz Srbiju i ostale troškove.

ADAC je 20. juna izdao dramatično upozorenje za svoje korisnike.

- Prevaranti se predstavljaju kao saradnici ADAC-a i pokušavaju da od žrtava nezgoda na putu izvuku novac. Turisti u Mađarskoj i Srbiji bi u slučaju saobraćajne nezgode na putu  trebalo da budu obazrivi. Prevaranti se predstavljaju kao ADAC-pomagači prilikom auto-nezgoda na putu, kako bi od vozača koji imaju nezgodu na putu sa vozilom izvukli novac - navodi se u saopštenju ADAC-a.U nastavku se pojašnjava ovo upozorenje.

 
Koriste ADAC logo

- Jer mi samo u severnoj Italiji i na hrvatskom poluostrvu Istra imamo angažovana svoja vozila i svoje osoblje sa obeležjem ADAC kluba. Vozila prevaranata su uglavnom markantno žuta i imaju čak ispisan i ADAC-logo. Sami vozači se predstavljaju kao "Zlatni anđeli". Zbog toga prevara na prvi pogled nije uočljiva. Vozači bi, međutim, trebali da budu skeptični, ako pomoć u inostranstvu - osim u Severnoj Italiji i Hrvatskoj - usledi sa prividno pravim ADAC-vozilom, a ne sa ugovornim partnerom - dodaje se u saopštenju. Sledi preporuka kako da vozači reaguju.

Ometaju telefone

- Savetujemo da u slučaju nezgode u načelu prvo kontaktirate broj broj +49 89 22 22 22 za pomoć u inostranstvu. Nadležna stanica za hitne pozive u inostranstvu angažovaće tada lokalnog partnera ili šlep-službu. Vozač šlep-službe koji je dobio nalog uvek zna ime i članski broj osobe koja traži pomoć i na taj način može da se identifikuje kao vršilac usluge ADAC-a. Vozači bi posebno trebalo da budu oprezni ako se neposredno posle nezgode zaustavi šlep-vozilo i ponudi pomoć. U takvom slučaju preporuka je da se nastala šteta/kvar prvo prijavi stanici za pomoć u inostranstvu i da se sačekaju dalje instrukcije. Ukoliko nije moguće ostvariti telefonsku vezu sa ADAC-om putem mobilnog telefona preporuka je da svoje vozilo zaključate i da se udaljite od njega nekoliko metara. Prevaratni u svoja vozila za šlepovanje često ugrađuju elektronske ometače, koji prekidaju telefonsku mrežu - dodaje se u saopštenju ADAC-a.

Pogledajte vše na: http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/kurir-uhvatio-drumske-razbojnike-na-delu-dokazane-tvrdnje-nemaca-o-prevarantima-sa-auto-puta-clanak-2319041
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 9 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura