logo.gif


15 miliona lažnih rezervacija hotela samo u prošloj godini Print E-mail
ImagePostalo nam je sasvim normalno da rezervišemo putovanja, avio karte, hotele...putem interneta jer na taj način dobijamo bolje cene, izbegavamo odlaske u agencije, i u isto vreme imamo na hiljade ponuda i samo treba da izaberemo pravu...

Pošto sezona godišnjih odmora počinje, tako će biti i najveći broj onih koji će preko interneta potražiti povoljnije aranžmane i vsakako će ih tamo i naći, ali biće i onih čiji će se odmor iz snova pretvoriti u odmor iz pakla. Samo prošle godine rezervisano je 15 miliona lažnih rezervacija hotela (i naravno plaćeno u napred) što je ljude koštalo nešto oko 1,3 milijarde dolara, a o krađi finasijskih informacija, skidanja novca sa kreditnih kartica...da i ne govorimo.

Na žalost ovaj trend se nastavlja iz godine u godinu.

Gde je problem?

Obično sajtovi koji su Van našeg domašaja, bez obzira koliko oni dobro izgledali i kako dobro sve zvučalo.

Skoro svaki odličan web sajtkoji donosi novac, najčešće ima svog prevarantskog dvojnika i ako niste pažljivi, najverovatnije ćete ostati bez novca.

Najveći broj prevarantskih sajtova ima kontakt isključivo preko emaila, ali postoje i oni veći koji imaju "zaposlene" koji su u svako doba spremni da Vam pomognu ako ih nazovete.

Postoji i veliki broj web sajtova koji se predstavljaju kao turističke agencije, pa neke čak koriste imena i pravih i registrovanih agencija što dodatno zbunjuje buduće kupce...

Sećam se da sam prošle godine tražio avio karte za Tivat pa sam, listajući internet, našao pravo šarenilo cena i ponuda.

Prvo sam pogledao sajtove Air Serbia i Montenegro airlines i upoznao se sa cenama. Zatim sam pozvao njihove službenike i dobio dodatne informacije, a onda sam počeo da pretražujem internet.

Cene su se kretale od 50 pa i do nekoliko stotina evra. O malim slovima, skrivenim troškovima i sličnim stvarima da i ne govorimo.
Kad sam pregledao skoro sve što me je interesovalo, shvatio sam koliko je malo da čovek pogreši i bude prevaren..
ONDA SAM OTIŠAO U PROVERENU AGENCIJU, KUPIO AVIO KARTE NA RATE, I LEPO I BEZ BRIGE OTIŠAO NA GODIŠNJI ODMOR.

Takođe, kako sam gore pomenuo, postoje i legalni sajtovi koji Vam ponude odličan dil ali tek posle saznate da postoje i skriveni troškovi...

Pošto se ova situacija neće rešiti u skorije vreme, držite se poznatih agencija, a informacije slobodno potražite na internetu.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura