logo.gif


Brojevi kreditnih kartica ukradeni u "Hajat" hotelima širom sveta, i u Beogradu Print E-mail
ImageHotelski lanac "Hajat" saopštio je danas da je prošle godine u 250 svojih hotela našao zloćudni softver za koji postoji mogućnost da je krao brojeve kreditnih i debitnih kartica gostiju i druge informacije. To je prvi put da je korporacija "Hajat" objavila spisak hotela od kako je prvi put u decembru šturo saopštila da je u svojim hotelima pronašla zloćudan softver.

Jedna portparolka korporacije rekla je da hotelski lanac u ovom trenutku ne zna koliko je ljudi moglo da bude oštećeno. Softver je bio prisutan između jula i decembra na mestima gde se obavlja plaćanje, poput recepcija, restorana, u spa-centrima i u drugim delovima hotela.

Softver je pronađen u mnogim o Hajatovih brendova, uključujući Park Hajat, Hajat Ridžensi i Andaz. Oko 100 hotela nalazi se u SAD, a ostali u inostranstvu, uključujući i London, Pari i Šangaj.

Na sajtu korporacije objavljen je spisak, iz kojeg proizilazi da je u periodu od sredine avgusta do sredine oktobra malverom bio zaražen i hotel "Hajat Rižensi" u Beogradu. Kompanija, čije je sedište u Čikagu, poseduje oko 630 hotela.

Izvor: Blic
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura