logo.gif


Bombardovanje pametnih telefona virusima Print E-mail
ImageSve je više onih čiji se telefoni ponašaju "nenormalno" ili zbog preopterećenja jedva rade. Vlasnici telefona koji su stari dve ili tri godine vide problem u zastarelosti što teško da može biti slučaj. Najčešće se radi o virusima (naročito u telefonima kod dece) koji niču kao pečurke. Jedan od takvih virusa je i "ScarePakage" koji je samo u Americi zarazio preko 900 000 telefona. Naravno, postoje i na desetine hiljada drugih.

Da bi "zaradili" ovakve viruse dovoljno je da samo instalirate pogrešnu aplikaciju ili odete na sajt na koji ne bi trebalo...i eto problema.

Posle Vaš telefon koriste kako im se prohtije. Mogu da prebace pozive na neki komercijalni broj, da Vas ucenjuju, da Vam kradu lične ili finansijske informacije...lista je duga.

Zato, nikada nemojte ići na sajtove za koje niste sigurni da su "pravi" niti instalirajte aplikacije ako nisu proverene i ne dolaze od strane poznate kompanije.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura