logo.gif


Time sharing - iznajmljivanje nekretnina na 99 godina Print E-mail
ImageKoliko su Vas puta zaustavili na ulici, zvali telefonom, gnjavili Vas na plaži ili Vam ponudili besplatno letovanje na moru? Potrebno je samo da dođete na sastanak sa bračnim drugom na određenu prezentaciju...


Time sharing nije ni vovost niti je nešto ilegalno, ali prevaranti su se toliko uvukli u ovaj način biznisa da je sada više prevara nego pravog biznisa.

Šta je time sharing? Ovo je način da neku nekretninu prodate većem broju vlasnika, odnosno da im prodate "vreme za korištenje" određene nekretnine. Na ovaj način nekretnina postiže desetostruku cenu. I to će da Vas košta. I te kako.

Pre nego što pokušaju da Vas prevare, treba da Vas privuku da dođete na sastanak, bolje rečeno, ispiranje mozga.
Za ovaj posao se angažuju devojke koje Vas zaustavljaju na ulici, odlaze na gradske plaže ili se angažuju agencije da urade ovaj posao za njih.
Agencije Vas pozivaju i nude Vam besplatno letovanje, zimovanje, krstarenje... a objašnjavaju Vam da je to deo njihovog promotivnog aranžmana.

Kad dođete da podignete svoju nagradu, sleduje pravo ispiranje mozga od nekoliko sati. Često se nudi i besplatan ručak, ali se ispostavi da piće i dezert morate sami da platite.
Na prezentaciji Vam objašnjavaju kako možete da dođete do nekretnine na nekoj od vrhunskih lokacija u svetu za male pare. U stvari, za određeni iznos, možete da koristite jedan ili više različitih objekata na period od 20, 30, 50 ili 99 godina.Neki promoteri Vam nude jednu a neki tri sedmice korištenja apartmana ili nekretnina.

Ako se zainteresujete za ovakav biznis, tad će nekoliko "promotera" da se stvori oko Vas i da Vas ubeđuje da je to prava investicija za Vas, i biće uporni sve dok, ili ne platite ili ne pobegnete.

Na samoj prezentaciji će Vam pokazati mnoštvo slika, raznih dokumenata i sve izgleda sasvim legalno. Neki Vam daju i brojeve telefona u inostranstvu gde navodno možete sve da proverite, ali zapamtite jednu stvar, oni moraju što pre da Vam prodaju time sharing jer ako Vas puste iz ruku male szu šanse da ćete "nasesti na ovu prevaru" i platiti novac.

Naravno, nekretnine i apartmani su najčešće u inostranstvu, tako da nema šanse da proverite bilo šta. Telefon koji su Vam dali, ako su ga uopšte i dali, je broj nekog njihovog čoveka, koji će ako ga nazovete reći sve pozitivno za ovu kompaniju.

Ako pogledate ugovor, videćete da je teško i advokatima da ga rastumače (znam advokate kojima je prodat time sharing a posle su prevaranti nestali). U takvim ugovorima stoji da morate da plačate osiguranje, poreze i ko zna šta još. Verujte mi, čak i ako nije prevara kad vidite šta sve morate da platite, odustaćete od ove ponude jer če troškovi biti toliki da će biti jeftinije da sami uplatite letovanje u nekoj pristojnoj agenciji.

U Engleskoj, Kanadi i Americi su prevaranti obaveštavali ljude da su dobili automobil ili čamac, samo da bi ih navukli da dođu na prezentaciju.
Zato, zapamtite sledeće:

- Nikada i ništa ne kupujte na licu mesta, naročito na prezentacijama gde Vam se nude besplatne nagrade.

- Dajte advokatu u koga imate poverenja da pregleda ugovor. Pazite na mala slova.

- Nemojte da se stidite da napustite prezentaciju, ma koliko navaljivali na Vas da ostanete.

- Ako ikako možete, proverite njihove reference. Nemojte se zadovoljiti samo brojem telefona. Proverite firmu. Proverite koje su im garancije. Ako za njih garantuje neko iz inostranstva, zahvalite se i napustite sastanak.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura