logo.gif


24 sata Print E-mail
Mnogi gledaoci su bili šokirani onim što su videli na malim ekranima u toku živog prenosa loto izvlačenja. Međutim, Saša Pribićević, predsednik Društva za borbu protiv prevara, kaže da ga ovo uopšte ne iznenađuje.

- Sve igre na sreću, a pogotovo Loto, krajnje su "zakukuljene" i niko ne zna šta se zapravo događa s novcem. Primera radi, na zapadu se obavezno objavljuju podaci dobitnika na lutriji, to vam čak piše i na listiću. Kod nas ne objavljuju podatke zbog bezbednosti, ali samim tim je sve jako netransparentno. Ja za 30 godina nisam čuo ni za jednog milionera, dok po stranim medijima stalno ima priča o dobitnicima na lutriji - kaže on.

S druge strane, iako nikad nije dokazano da se igre na sreću nameštaju, naš sagovornik navodi da postoji nekoliko načina da se to izvede.

- Postoji pregršt načina, poput posebnog bojenja i nameštanja težine onih loptica koje treba da budu izvučene. To se radi još od 50-ih godina, ali ovako nešto još nismo videli. Strašan i nezapamćen skandal u Srbiji - smatra Pribićević.

Sedmica se često ne izvlači kada je dobitak manji jer sa povećavanjem eventualnog dobitka dolazi po povećavanja broja ljudi koji će uplatiti tiket. Zato glavna premija najčešće biva izvučena kada je nagrada velika, novac odlazi anonimnom srećniku, a sve kreće iz početka.

Dve trojke u Bosni

 U Bosni i Hercegovini je pre tri godine došlo do sličnog skandala, kada je u igri bio Bingo. Naime, bubanj za izlačenje je dva puta izvukao broj 3, iako bi trebalo da su svi brojevi u bubnju budu različiti. Ovo je podstaklo burne rasprave, a iz Lutrije BiH su se, kao i kod nas, pravdali tehničkim problemima.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura