logo.gif


"Pomagači" u prevarama Print E-mail
ImageAko imate dobre pomagače onda cela prevara izgleda mnogo uverljivije. Njihove slike se nalaze na reklamama, njih pokazuju kao primer kako može da se zaradi, ali i kad ih "pritisnu" mediji da mogu da pokažu prstom kako se radi o pravom i uspešnom poslu.
Pomagači dolaze u dve vrste: "Stvoreni" ili "Regrutovani".

"Stvoreni" su oni pomagači koje prevarant ili prevaranti savetuju kako da rade posao a onda im namaknu pare koje su "ukrali" od drugih članova i posle im čestitaju na odlično obavljenom poslu i pokazuju ih za primer kako se može zaraditi novac ako se radi kako treba.

Viđao sam takve osobe i nikada konkretno nisu znali da objasne kako su zaista do novca došli, ali su bili puni sebe i uvek su kao papagiji ponavljali reči svojih "mentora" koji su im bukvalno isprali mozak.

Stvoreni su odlična reklama jer su naivno upali u zamku i stvarno veruju da su veštim rukovođenjem posla došli do novca.

"Regrutovani" su mnogo opasniji i to su najčešće iskusni prevaranti koji se nalaze u samom vrhu prevarantskog sistema i namazani su svim mastima.

Oni se pojavljuju na seminarima i sastancima na kojima se regrutuju nove žrtve, oni se hvale svojim čekovima iz banaka, kad dođe do suda ili istrage oni se pojavljuju kao uspešni članovi...a kad cela stvar propadne oni se izvuku bez ikakvih posledica.

Pomagači su važni i za samog "gazdu" cele prevare jer se on obično ne pojavljuje nigde ili veoma retko (najčešće je u inostranstvu) zato što su gladni, pohlepni i bez karaktera, naročito kada zatražite svoj novac nazad ili cela stvar propadne.

Ma o kakvoj vrsti pomagača da se radi, nemojte da gledate samo njih jer su oni tu da Vam daju lažnu sliku celog "posla", nego gledajte da nađete što više informacija o ljudima koji imaju drugačija, realnija iskustva i tek tada ćete sagledati pravu sliku onoga u šta se polako uvlačite.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura