logo.gif


"Ako samo i pomislite..." Print E-mail
ImageIdealna situacija je kad Vam neko ponudi neki posao a da Vi samo treba da uložite nešto novca, ne vidite nikakav logičan ili pametan da isti vratite ili duplirate, kažete: Ma daj, to je prevara"..
Međutim postoje i ljudi koji smatraju da se "možda" na nekim poslovima može nešto i zaraditi, i počinju da razmišljaju šta i kako može da se uradi...e to je prvi stepenik za ulazak u prevaru učinjen na nesvesnom nivou!

Nesvesno kod prevara, ali i kod mnogo drugih stvari u životu, donosi odluke. Možete Vi da govorite da Vas niko nikada nije prevario ili da Vas niko ne može prevariti, ali u stvarnom svetu je samo pitanje vremena kad ćete postati žrtva nečega ili nekoga.

Tako da kad razmišljate o nekom poslu ili nekoj ideji koja Vam je usađena uglavu od nekoga sa strane ili ste videli odličnu reklamu, Vi polako počinjete da se uljuljukavate i postajete mnogo više sugestivni na tuđe ali naročito na svoje misli.

Ako dovoljno dugo dozvolite da Vam se neka ideja vrti po glavi, uskoro ćete poćeti da pronalazite "odlične" razloge zašto da se u nešto uspustite. Vremenom ti razlozi za Vas postaju logičniji nego što u stvarnosti i jesu, pa ako Vas prevaranti uhvate u mrežu (tetoše Vas, maze, pokazuju Vam račune iz banaka, "pomagače" koji su uspeli...) velika je verovatnoča da ćete upasti u zamku...a izlazak iz nje je jako stresan.

Iskustva su pokazala da ako neko traži novac da bi Vam dao posao na kraju uvek završi finasijskim krahom onoga koji novac ulaže. Novac ne možete da vratite jer je odavno razdeljen a Vama ostaje da se nosite sa finasijskim i gubitkom samopouzdanja.
Ako traže novac, budite na oprezu.

Ako Vam na samom startu nešto izgleda kao nelogično, onda to sigurno i jeste tako. Sve odluke donešene kasnije, mogu da poremete Vaš tok misli i da Vas dovede u zabludu i da Vas pretvori u žrtvu beskrupuloznih prevaranata.

Zato je prvi momenat jako važan i ako u tom trenu makar i samo pomislite da bi ponuđeno moglo biti zanimljivo, stvari mogu da se razviju u neželjenom pravcu.

Vrlo je važno znati reči NE...i držati se svoje reći. Slobodno recite NE i drugima ali i samom sebi i mnogo ćete se bolje osećati i posle će Vas glava manje boleti.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura