logo.gif


"Izvukao" mu lične podatke pa ga opljačkao preko interneta Print E-mail
ImageNe, ovo nije ona priča koja se vrti danima po internetu, ali je nešto slično i nešto što godinama govorimo: Da svoje lične i bankovne informacije čuvate i da ih dajete što je manje moguće.

Godinama smo pričali o ovom problemu kao i problemima sa karticama i što je najcrnje, postaje sve lakše doći do ovih informacija, pa ih čak možete kupiti i na internetu za sitne pare.

Ipak, neko uporno sakriva ovakve slućajeve, mnogi se prave "grbavi", pa kad se negde nešto objavi u novinama, onda se javnost malo uskomeša ali se ubrzo sve vrati na staro.

LIČNE I FINASIJSKE INFORMACIJE NIKADA NIJE BILO LAKŠE UKRASTI, NEGO ŠTO JE TO SADA!

Evo jedna prmer iz susedne Hrvatske: "PRODAJEM navigacijski uređaj", stajalo je u internetskom oglasu kojeg je 19-godišnjak iz Zadra objavio ranije ovog mjeseca, te ga iskoristio da od 40-godišnjaka s područja Međimurske županije izvuče nekoliko tisuća kuna.
(izvor Index.hr)

Lažno se predstavljajući kao 26-godišnjak s područja Osječko-baranjske županije, od kojeg je također na prevaru izvukao osobne podatke, mladi je Zadranin od svoje žrtve izvukao osobne podatke i broj bankovnog računa. Uspio je, naime, 40-godišnjaka nagovoriti da mu pošalje fotografije svoje osobne iskaznice i debitne bankovne kartice.

Kada je prikupio sve podatke prevarenog 40-godišnjaka, iskoristio ih je za plaćanje preko PayPala, čime je svoju žrtvu oštetio za nekoliko tisuća kuna. Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog računalne prevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

"Ovim putem policija ponovno upozorava građane da svoje osobne podatke ne daju nepoznatim osobama, te da budu oprezni prilikom internetske kupovine, kao i da obavezno osobno preuzimaju kupljenu robu od osoba koje ne živi u njihovoj blizini, a ne da ju preuzimaju putem dostavljača. S obzirom da se radi o počinjenju kaznenih djela, oštećeni građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji, koja će poduzeti sve potrebne mjere da se počinitelj otkrije", poručuju iz PU međimurske.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura