logo.gif


Špijunirate svoju prodavnicu i zaradite novac Print E-mail
ImageVeć smo pisali o ponudama za posao na internetu koji se naziva mystery shopper, kao i o ispunjavanju anketa i slanju istih određenim kompanijama i naravno sve su bile prevare..ali ova prevara je mnogo drugačija i perfidnija od svih sličnih prevara za koje znamo. Prevaranti prvo saznaju imena osoba koje rade u određenim radnjama i posle se upoznaju sa njima, bilo na pauzama za ručak bilo u obližnjim kafićima.

Osobe su mlade, lepo obučene i odaju izgled poslovnih ljudi.

Posle upoznavanja, razgovor može da ide u nekoliko pravaca:

1. Predstavljaju se da su iz kompanije za koju radite i da žele da tajno ispitaju kako se ponašaju zaposleni, kako se roba slaže na rafove, da li se pazi na rokove trajanja i sl.

2. Predstavljaju se kao kompanija za istraživanje tržišta i trebaju im informacije iz prve ruke...a za uslugu plaćaju veliki iznos

3. Rade za stranu firmu koja planira da otvori lanac trgovina u Vašoj zemlji i ako im pomognete da dobiju prave i kvalitetne informacije, bićete plaćeni i biće Vam ponuđeno radno mesto šefa ili nešto slično kao nagrada za Vašu lojalnost.


Oni Vam daju gomilu papira sa pitanjima i traže od Vas da "špijunirate" šta se radi u prodavnici. Oni su non stop sa Vama na vezi, i stalno stižu novi zahtevi.

U određenom momentu, kad prevaranti budu sigurni da ste prava osoba za njih, traže Vam kreditnu karticu i finasijske informacije da Vam prebace novac.

Pošto prevaranti znaju da će mnogi biti skeptični, oni Vam odnas prebace neki manji iznos kao naknadu za izvršeni rad do tog trenutka.

Posle je moguće da će izvršiti još nekoliko uplata, a onda jedna uplata neće proći.

Objasniće Vam da nešto nije u redu sa Vašom kreditnom karticom i da samo kao probu uplatite neki mali proizvod koji se nalazi na njihovom sajtu, čisto da vide da li je sve ok.

Kada to uardite, Vaša kartica kao i Vaš pin code su ukradeni a poslovni ljudi nestaju a Vama će biti problem da kažete odakle uplate na Vašoj kreditnoj kartici i šta ste to radili sa nepoznatim ljudima.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura