logo.gif


Besplatno oglašavanje za 1.000 Evra Print E-mail
ImageOva prevara je nastala u Španiji osamdesetih godina ali se i danas koristi i sad je došlo vreme da i mi platimo ceh. Ako ste vlasnik privatnog biznisa ili planirate da otvarate nešto, ovo obavezno pročitajte dok nije kasno.

Prevaranti otvaraju legalne agencije ili preduzeća (jedno od njih je registrovano za izdavačku delatnost) i obilaze sve privatne biznise u zemlji nudeći besplatnu reklamu.

Prevaranti Vam objašnjavaju da nude besplatnu reklamu u raznim medijima i ne traže ništa za uzvrat. Kad pristanete, daju Vam ugovor o saradnji u kome je malim slovima odštampano da ste dužni da "besplatnu reklamu" platite određeni iznos, i da će ista biti objavljivana sledeće 2,3 ili 4 godine.

Ako ste potpisali ovakav ugovor, isti će možda važiti na sudu, ali pošto se radi o prevari koja je već svoj epilog našla na sudovima širom Evrope, bilo bi dobro da obavestite policiju.

Jedan od načina da Vas nateraju da platite račun jeste da Vas telefonom zivkaju razni tipovi i da Vam prete nadajući se da ćete popustiti i platiti račun.

Ako tražite na uvid ugovor koji ste potpisali, najverovatnije vam neće dati, nego će Vam pretiti da platite račun, bez pokazivanja ugovora.
Kad sam pitao neke od prevarenih građana, rekli su mi da se ne sećaju šta su potpisali i da li su se u ugovoru nalazila mala slova i šta je tamo pisalo.

Neki ugovori verovatno i ne sadrže klauzulu o plaćanju, ali Vi znate da ste potpisali nešto i pod pritiskom je moguće da ćete račun platiti.

NIKADA, NIKADA, NIKADA NE POTPISUJTE UGOVORE ZA KOJE NISTE SIGURNI DA SU U REDU. AKO NISTE SIGURNI ŠTA POTPISUJETE ODNOSITE UGOVORE ADVOKATU PRE NEGO ŠTO BUDE KASNO.
UVEK SAČUVAJTE KOPIJU UGOVORA JER POSTOJI MOGUČNOST DA SE UGOVOR "DOKUCA". OVO ĆEMO OBJASNITI SLEDEĆEG PONEDELJKA.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura