logo.gif


Osiguranje i štednja za penziju (pisma čitalaca) Print E-mail
ImageSamo osiguranje koje nudi Winer štediše i Grawe osiguranje je, u načelu, u redu. Samo što matične kuće ne stoje iza bankrota ovih svojih ćerki, recimo.

Problem je u agenciji koja posreduje i radi na način koji, naravno, osiguravajućim kućama nije nepoznat.

Osiguranje nam nudi blizak prijatelj ili rođak...Najmanje 400 evra ako želite da postanete i njihov agent i obuka u Tuzli ili Sarajevu.

Dobijate objašnjenja i popunjavate upitnik u prisustvu svog rođaka, prijatelja i, obavezno, njegovog mentora koji se bolje u sve razume, koji je, gotovo obavezno, LEKAR i kome nije teško da iz Beograda, Niša, Novog Sada... dođe u Babušnicu da pomogne da sve bude u najboljem redu.(bar dve trećine u ovom poslu su-lekari)

- Kažete da Vam je pritisak visok i da uzimate lekove...lekar ima rešenje
- Visoki ste 170cm i imate 90kg...evo rešenja lekara da smršate
- Treba da odem na operaciju...ma postoji rešenje i bez operacije
         
Vi odgovarate na pitanje gde se nalazi Vaš zdravstveni karton i dobijate objašnjenje da će agenti osiguravajuće kuće uvidom u Vaš karton doneti odluku da li će prihvatiti Vaše osiguranje ili će Vam vratiti novac. Ako baš insistirate da i niste zdravi i da se to iz kartona vidi.

Obuka je tek tuga jedna...Pred Vama defiluju najuspešniji...govore o jadu u kome su bili pre ulaska u ovaj posao a sad su milioneri. Uče Vas kako da ljude ubedite da uplate osiguranje, to mora biti što pre (pored novca za svakog osiguranog dobijate i bodove a za 100 bodova u nekom kratkom roku i neki sat.)
         
Ne radi se ni o bodovima ni o satu. To kratko vreme Vi još niste dobili svoju polisu i nemate uvid da varate.Kad je dobijete Vi ste već prevarili nekog dragog i imate silnu muku. Najčešće se odlučujete da ćutite.
       
Imali ste i obavezu da na obuku ponesete spisak od 100 lica sa telefonima sa kojima ćete sklopiti osiguranje uz pomoć svog mentora i, obavezno nekog iznad njega, a taj je LEKAR.

Taj spisak iskopiraju i, ako Vi odustanete, Doktor taj i taj a kao vaš prijatelj poziva ljude, i vrlo uporno nudi u Vaše ime osiguranje.
        
Ako ste već popunjavanjem upitnika slagali, a jeste, ako ne obaveštavate svoju kuću ovde ili u Beču o svom zdravstvenom stanju, a niko Vas nije o tome obavestio niti to u ovdašnjoj polisi stoji -a Bečka je na nemačkom, iako su Vas ubeđivali da ćete je dobiti na srpskom -Vi ćete, u najboljem slučaju dobiti sumu koju ste i uplatili, bez dobiti.

Ako, dok osiguranje traje, dođe do smrti ili nasilne smrti vaši korisnici polise će se silno iznenaditi da  im ne pripada osigurana suma...da kuća neće dalje uplaćivati i da ste Vi lagali ili su Vas, bar prevarili...

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura