logo.gif


Zašto moramo da lažemo da bi se otarasili prevaranata Print E-mail
ImageOvo, koliko je psihološki toliko je i socijalni problem, a prevaranti ga koriste maksimalno. Pošto je većini ljudi veliki problem da se reše lažnih ponuda i prevaranata, počinju da izmišljaju raloge i da lažu pri tome se osećajući loše i dodatno pogoršavajući svoj položaj...UMESTO DA SAMO KAŽU: NEĆU, NE INTERESUJE ME, NISAM ZAINTERSOVAN. Mnogo puta sam razgovarao sa ljudima koji su zvali u vezi sumnivih ponuda a posle su pokušavali da se "izvuku" navodeći nepostojeće razloge ili su podmetali slušalicu drugim osobama samo da bi se nekako rešili dosadnih prevaranata.

Opravdanja su išla od nestašice novca, plaćanja kredita pa čak i do navodnih bolesti majke ili dece...

Obično se misli da su prevaranti šarmantni, slatkorečivi, ubedljivi...što i jeste istina u određenom broju slučajeva...dok je večina prevaranata dosadna, nasrtljiva, puno pričaju, lažu bez pardona i nemaju ni trunke savesti pa je jako teško pričati s takvim osobama.

Na neki način lako "namirišu" osobu koju mogu slomiti i ne odustaju dok osoba ne popusti i vrlo često postaju nasrtljivi i bezobrazni trudeći se da na taj način "isprepadaju" moguću žrtvu...

Ljudima je teško da kažu NE, pa makar se radilo i o prevarantima, pa mnogo puta čujemo da su osobe pristale na nešto, samo zato što nisu uspeli da izađu na kraj sa određenim osobama iako su znali da sa celom stvari nešto nije bilo u redu.

Čim osetite da neko pokušava da Vam nešto proda a ne treba Vam, ako shvatate da pokušavaju da Vas uvuku u prevaru ili neko pokušava da Vas napravi budalom...slobodno recite da niste zainteresovani, da Vam to ne treba ili da ne želite da budete deo nečega.

Nemojte da Vas bude stid ili da se bojite da kažete NE jer Vi imate pravo na to, a kad to uradite nekoliko puta, osećaćete se mnogo bolje.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 3 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura