logo.gif


Nemoralni advokati i vlasnici kockarnica - pismo čitateljke Print E-mail
ImageImam jednu priču o prevari.Moj sin je imao neku lošu priču u kojoj je napravio prekršaj zakonski i iz tog razloga smo se našli u MUP-u. On kao kriv i ja kao njegova majka.Tu smo proveli 6 sati da bi on dao izjavu. Na kraju mi bi saopšteno da je neophodno prisusutvo advokata, odakle mi?

Naravno nudi mi se advokat po službenoj dužnosti, prihvatam jer šta drugo. Dolazi mladji čovek, advokat N.D. koji sve vreme dok moj sin (kakav god da je) daje izjavu, dopisuje se preko mobilnog telefona, apsolutno nezainteresovan za slučaj.

OK, njemu je jedan od, ali meni je jedini jer to jedno dete imam. Završimo, pri izlasku iz MUP-a, dogovorimo se da se čujemo od kuće, i bi tako. Ponudi mi da može preko poznanika u Sudu da sredi da se ne podigne optužnica, naravno da prihvatam, ali to ima cenu. Pitam koliko ,odgovor bi 400 eura.

Sutra dan odnesem taj novac, ne dobih ni priznanicu ni troškovnik, ništa.
Poplašena od situacije ni ne tražih ništa. Prodje mesec dva, ništa se ne dešava, kada odjednom stiže poziv za sud, znači postupak je pokrenut.

Čovek je uzeo novac i ništa uradio nije, nema srama ni morala , traži mi ponovo 300 eura. Na sreću moju poznanik me odvede do svog oca, stariji gospodin advokat, koji je zadržao moral i poštenje, koji me posavetuje da mu nipošto više ne dajem ni dinara.

 Poslušah, na sreću. Zahvalna sam gospodinu Petru Mišuliću, advokatu starog kova, koji nije izgubio ljudskost i poštenje zbog profesije, ali ovaj mladi čovek(ili bi barem to trebao biti) po profesiji advokat, je običan prevarant.

Još jednom hvala što ste ovako nešto osmislili, jer dogorelo je ljudima koji život žive obično i pošteno.


Želela bih izneti jednu ružnu,lošu i opasnu stvar. Majka sam petnaestogodišnjeg momčića, na žalost on nije ni sportista niti muzicar, jednostavno vreme provodi po kafićima ili igraonicama.

Ni to ne bi bilo najgore, da se tamo ne dešava to da konobari i vlasnici bez ikakvog problema uključuju elektronski rulet i poker aparate maloletnicima.

Šta to znaci? Direktno izigravanje Zakona koji kaže da to nije dozvoljeno. Kazna za ovakve prekršaje je oko 150.000 dinara.

 Mogu navesti nekoliko takvih mesta u Novom Sadu, a sigurno ih ima jos mnogo. KAKOOOOOOOOOO?

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura