logo.gif


Lažni računi od T-Mobile i Vodafone Print E-mail
Poštovani,

ImageZaista cenim rad i napor svih u redakciji vašeg sajta.
Podeliću sa vama jedno moje nedavno iskustvo.
Na moj privatni mail stigao mi je (doduše u spam poruke) navodni račun na oko 350 evra od nemačke kompanije T-Mobile.(Pismo čitaoca Nikola)
S obzirom da sam ja zaista ranije odlazio često u Nemačku i da sam zato nabavio prepaid mobilnu karticu (koja naravno ima limitirani kredit) koju sam u međuvremenu izgubio, pokušao sam da prosledim dobijenu poruku servisnom centru ove kompanije, što je server odbio da isporuči, tako da nisam shvatio o čemu se radi.

Ono što mi je bilo sumnjivo, jeste nešto drugačije ispisan sitan tekst u impressum-u. U tom trenutku sam pretpostavio da je neko pronašao moju karticu, prešao na postpaid, podesio da računi dolaze na e-mail (na moje ime, jer u Nemačkoj su čak i prepaid kartice personalizovane) i na taj način mi napravio problem.

Shvatio sam da je reč o lančanoj prevari tek kada su drugi zaposleni u mojoj firmi na službene mailove dobili račune sa istim sadržajem, čak i istom svotom.
Posle nekoliko dana, kolege i ja smo na iste adrese dobili "račun" sličnog sadržaja od nemačke kompanije "Vodafone".

Možete li da ispitate o čemu se radi, jer sam prilično siguran da nismo jedini u Srbiji žrtve ove prevare?

________________________________________________

Odgovor udruženja:

Poštovani,

Ova prevara se pojavila kod nas još pre par godina i tada je došla od osobe koja živi u Mađarskoj. Posle slanja računa, osobi koja je dobila ovaj račun je pretili su
tužbom i ogromnim sudskim troškovima, da bi se osoba dodatno zaplašila i eventualno platila račun.

Naravno, ako niste legalno nastanjeni u nekoj zemlji gde ove komapnije posluju i niste potpisali nikakav ugovor, onda se radi i najobičnijoj prevari u kojoj  T-Mobile i Vodafone nemaju nikakve veze. Ovde jednostavno prevaranti, najčešće putem prinude, pokušavaju da dođu do novca, a koriste se imenima velikih kompanija da bi ste pomislili da ako
Vas tuže, oni stvarno mogu i da dobiju spor na sudu.

Ako dobijete ovakve račune, slobodno ih obrišite, jer ove komapnije ne rade na ovakav način, i ne brinite se, niko Vas neće tužiti ako niste potpisali ugovor, a čak i da jeste,
za ovako male iznose, retko da bi ko tužio stranog državljanina, jer bi troškovi bili enormni!
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura