logo.gif


Šahovski ambasador Print E-mail
ImageZaista ovo je prvi put da je neko pokušao da prevari zaljubljenike u šah, nudeći velike honorare za učešća na šahovskim turnirima kao Šahovski Ambasador.

Žrtve se najčešće skupljaju preko interneta, a takve podatke je lako naći jer veliki broj klubova, pojedinaca, ili šahovskih turnira imaju svoje web prezentacije. Trik je da email dolazi od Šahovske organizacije iz Amerike koja zaista postoji, i koji su jedni od najpoznatijih organizacija ovog tipa u svetu. čak je data i prava web adresa njihovog sajta, ali cela stvar je orkestrirana, kako je otkriveno od nekoga iz Istočne Evrope.

U opširnom pismu koje dobijate u prepisci ne govori se precizno šta bi bila Vaša zaduženja u ovom slučaju, osim da je na Vama da predstavnik Vaše zemlje posećujete turnire širom sveta i promovišete ovaj predivan sport.

Jedna od stvari koja je čudna i koja svakome bode oči je da se nudi honorar od 25 miliona dollara, što je naravno idiotski.

Nije nam jasno zašto je cela prevara urađena skoro kako treba (znimljivo) a onda se ponudi ovakav iznos koji svakoga odbije na samom startu.

Onda da stvar bude još gora traže i novac u napred za troškove obrade Vaših podataka i izdavanja potrebnih dozvola.

Da sve bude još zanimljivije, od Vas se traži da skenirate pasoš, vozačku dozvolu  i ličnu kartu...da bi mogli da pripreme sve potrebne dozvole za Vas.

Ovo nam je jasno da se radi o krađi identiteta, ali ko će pristati na ovo kad se ni za kakav rad nudi ovoliki iznos novca.

U pojedinim pismima stižu i attachmenti, pa kad ih otvorite zaraziće Vam kompjuter.

Sve u svemu, od ovoga će neko sigurno napraviti dobru prevaru, pa je dobro da ovo znate pogotovo ako ste zaljubljenik u šah.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura