logo.gif


66 godišnja žena prevarena za 500,000 dolara u Nigerijskoj prevari Print E-mail
ImageTaman kad pomislimo da niko više neće nasesti na Nigerijsku prevaru, uvek se negde pojavi nova žrtva.

AKO VAM je trebao podsetnik da ne dajete novac nekome koga ste sreli online, evo ga: prošle godine jedna je žena prevarena za više od 500.000 dolara. Prevario ju je muškarac iz Nigerije kojeg je upoznala na stranici ChristianMingle.com, a prema pisanju San Francisco Croniclea, predstavljao se kao Britanac koji je trenutno negde na moru na škotskoj naftnoj platformi.

Svoju je 66-godišnju žrtvu neprestano nazivao u njenu kuću u San Jose i slao joj poruke i cveće. Nakon nekog vremena tražio je pozajmicu za nepostojeći posao, za koji je čak napravio i lažnu web stranicu.

Žena, čije ime nije objavljeno, uplaćivala mu je novac sa svog računa, a nakon poslednje velike uplate, od čak 200.000 dolara koje je uplatila na adresu turske banke, posumnjala je da se nešto čudno događa te kontaktirala policiju i banku.

Ubrzo se saznalo da je u pitanju prevara, a turska je policija uhapsila Wisdoma Onokpitea, suradnika varalice koji je pokušao novac podići u Turskoj. Identitet varalice još je nepoznat, iako se uz pomoć Skypea i e-maila saznalo da boravi u Nigeriji.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura