logo.gif


Zombiji glasaju na izborima Print E-mail
ImageNajavljeni republički izbori za narodne poslanike Narodne Skupštine Republike Srbije zakazani za 16. mart 2014. se bliže i RIK nas obaveštava o pripremema i aktivnostima koje se obavljaju da bi izbori mogli da se održe. Jedna od važnih aktivnosti  je i štampanje glasačkih listića gde je ovo izborno telo izdalo saopštenje da će se štampati 6.801.161 glasačkih listića za konačan broj od 6.767.324 birača na dan 28. februar 2014. godine! (RIK ) (Pismo čitaoca Milana)

  Baratanje velikim brojevima je bilo tipično za period hiperinflacije ranih '90-tih tako da mi je odmah pao u oči nesrazmerno velik broj birača u odnosu na ukupan broj stanovnika, te sam se odmah zapitao: Pa koliko nas to ima kada imamo ovoliki broj birača? Najprecizniji odgovor na ovakvo pitanje se može dobiti od Republičkog Zavoda za Statistiku, naročito zato što su podaci sveži jer je popis stanovništva vršen nedavno 2012. godine. Tu se može saznati da je ukupan broj stanovnika Srbije na dan 1.januara 2013. godine 7 181 505 (zvanični podaci )

   Ako malo proanaliziramo brojeve možemo dalje zaključiti da je broj birača u stvari ukupan broj državljana Republike Srbije, koji su i obuhvaćeni popisom i izborima, sa pravom glasa tj. starijih od 18 godina, sa važećom ličnom kartom i da su upisani u birački spisak. To dalje znači da ćemo broj dece tj. maloletnih lica mlađih od 18 godina dobiti tako što ćemo od ukupnog broja stanovnika oduzeti broj birača. Razlika je na osnovu ovih pokazatelja 414 181 tj. ovo bi trebalo da bude broj maloletnih lica u Republici Srbiji što iznosi nepunih 6%, tačnije 5,7 procenata!

    Iako znam da smo jedna od najstarijih država u Evropi ova igra brojki me je zapanjila pa sam se raspitivao dalje i ponovo na sajtu RZS potražim i dobijem zvaničan podatak da u Srbiji ima 1 433 795 lica starosti od 0 do 19 godina za 2012.godinu. tj. 19,92% od ukupnog broja stanovnika (podaci)

  Iako ni ovaj postotak ne uliva nadu u prirodni priraštaj postavlja se pitanje odkud tolika nesrazmera između zvaničnih statističkih podataka i objave RIK-a od preko 1 000 000 ljudi!

  Odgovor najverovatnije leži u namerno nefunkcionalnom izbornom zakonu koji omogućava da se umrla lica automatski ne brišu sa biračkog spiska, dok se spisak svake godine uvećava za novopridošle 18-to godišnjake. Ovako veštački uvećan broj birača je očigledno nekome preko potreban pošto se ovako nešto ponavlja od izbora do izbora. Da li da bi se omogućila izborna krađa onima koji imaju moć i uticaj da je izvedu ili se ovaj podatak namerno ne ispravlja da bi se u slučaju da rezultat izbora bude nepovoljan, izbori obljavljivanjem ovog podatka bili poništeni?

 

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura