logo.gif


"Nočni šetači" provaljuju u stanove Print E-mail
ImageSve je veći broj prijava građana kojima se desilo da ih pokradu u kasnim nočnim ili ranim jutarnjim satima. Primera radi, samo u mojoj zgradi je za sedam dana bio jedan pokušaj nasilnog ulaska i jedna krađa novčanika.
Pojedinci ili grupe obilaze zgrade i dok stanari spavaju pokušavaju da otvore vrata. Mnogima se dešava da zbog izmorenosti, nepažnje, i prevelikog broa obaveza zaborave da zaključaju vrata...i onda nastaju problemi. Komšinici su ušli u hodnik, pronašli tašnu, otovrili je i iz novčanika uzeli 50 evra.

Pre su slični "šetači" obilazili zgrade u toku dana i sa sobom vodili malu decu kao saučesnike. Dete bi ušlo u stan, pa ako ga primete, dečak ili devojčica bi rekli da su se izgubili a onda se "brižni" tata ili mama, zahvaljivali što im je nađeno dete.

Ako niko ne primeti dete, ono pokupi sve što je vredno i pobegne.

ZATO: NIKADA NEMOJTE DA DRŽITE NIŠTA VREDNO U HODNICIMA I BLIZU VRATA (ŽENE NAJČEŠĆE DRŽE TAŠNE A MUŠKARCI KLJUČEVE OD KOLA) I AKO PRIMETITE BILO KAVE SUMNJIVE AKTIVNOSTI ILI NEKO POKUŠAVA DA VAM UĐE U STAN ILI KUĆU, KONTAKTIRAJTE POLICIJU.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura