logo.gif


Iz medija
Vesti B92
 

Novi Sad: Borba protiv prevara

 15. mart 2009. | 13:11 -> 18:05 | Izvor: B92 Novi Sad -- Prevaranti u Novom Sadu stanove koji su završeni, ali i one u izgradnji, prodaju po nekoliko puta različitim osobama.

Prema podacima predsednika Udruženja oštećenih kupaca stanova Nenada Pejina, u Novom Sadu ima 950 prevarenih građana koji su zbog nelegalnog poslovanja investitora ostali bez novca ili ne mogu da uknjiže svoje stanove zbog manjkavih papira. S druge strane, prilikom prodaje automobila prevaranti se služe tzv. metodom "blizanaca".
    
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Kurir
Prevaranti koji građanima navodno poklanjaju "Merkatorovu" robu pod uslovom da plate PDV, iz Vojvodine stigli u Beograd
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Revija 92
U broju 667 od 3. Februara 2009, Revija 92 je prenela naš tekst o lažnim školama tenisa, prevarantskom slanju novca preko lažnih kompanija, prevari zvanoj "Crno žumance" koje izvode "proroci", kao i o nagradnoj igri pod naslovom "Dobili ste milion Evra".
 
Beogradska hronika RTS
U Beogradskoj hronici na RTS, gledaoci su upoznati sa radom Društva za borbu protiv prevare. Osnivać društva Saša ImagePribićević je obavestio građane o prevarama koje su trenutno najaktuelnije ali i o prevarama koje se dešavaju u svetu.
Gledaoci su pokazali i veliko interesovanje za prevaru Bernarda Maidoffa pa je i to bilo jedno od neizbežnih pitanja.
 
Nacionalni Dnevnik TV Pink
U Nacionalnom dnevniku TV Pink građani su obavešteni o osnivanju i delovanju društva za borbu protiv prevare kao i Imagesajtu www.prevara.info gde građani mogu da pronađu informacije o svim vrstama prevara koje pogađaju građane Srbije i ostalih zemalja u okruženju.
 
Magazin Oko RTS
U emisiji RTS prvog programa"Magazin OKO"
razgovaralo se o prevari veka koju je izveo jedan od "najcenjenijih" biznismena sa Wall Street-a Bernard Maidof.
ImageU ovoj ogromnoj Ponzijevoj šemi Maidoff je oštetio klijente za 50.000.000.000 dolara. Zanimljivo je da su istu šemu kod nas iskoristili Jezda i Dafina.
Ako želite da saznate više o ovoj prevari koju je iskoristio Bernard Maidoff možete istu naći na našem sajtu a u spisku prevara pod nazivom: Ponzijeva šema.
 
Revija 92

Izgradnja

Piše:A. Palić
Građani Srbije su poslednjih godina žrtve jedne od najvećih prevara, iza kojih organizovano stoje investitori i agencije za promet nekretnina! Različitim akcijama i namerno plasiranim pričama, cene stanova (naročito u Beogradu) sistematski su podizane. Ono što je najgore, sprovedena je pljačka, za koju niko ne odgovara, iako je veliki broj ljudi preplatio stambene kvadrate, a desetine hiljada evra su nezasluženo završili u džepovima pojedinaca.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Ilustrovana politika
Новосађанин Саша Прибићевић недавно је основао Удружење за борбу против превара, прво такве врсте у свету. На мети превараната су сви. Чак и најопрезнији су се бар једном у животу укључили у неку „пирамиду”, „Понзијеву шему” или у ступидни телевизијски квиз. Ово је прича и кратко упутство ко, где и како може да вам завуче руку у џеп.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Kurir
BEOGRAD - Saša Pribićević (45), marketing menadžer iz Novog Sada, posle višegodišnjeg boravka u inostranstvu i profesionalnog rada ovih dana čeka zvaničnu registraciju Društva za borbu protiv prevare.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Frankfurtske Vesti

SAŠA PRIBIĆEVIĆ, OSNIVAČ DRUŠTVA ZA BORBU PROTIV PREVARE IZ NOVOG SADA

Novinar:Sanja Tomić

Umesto udaje izvađen bubreg

Elektronske romanse završavaju se susretom - žrtvi se plate avionski prevoz, hotel, skupe večere a onda joj se vade vitalni organi ili završava kao roblje u javnoj kući.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7  >  >>

Results 51 - 60 of 63

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura