logo.gif


Iz medija
Kurir
Dopunjeni Zakon o prometu nepokretnosti treba da spreči nove prevare, ali i da omogući izigranim kupcima da dobiju obeštećenje

BEOGRAD - Prevareni kupci stanova možda ipak imaju šansu da povrate svoje pare.
Slamku spasa pruža im dopunjeni Zakon o prometu nepokretnosti, koji će omogućiti da se svi koji su prevareni prilikom kupovine kuće ili stana obeštete putem zaplene imovine okrivljenih investitora. Međutim, mnogi sumnjaju da je to izvodljivo.
Prema podacima Ministarstva pravde, u poslednjih 10 godina prilikom kupovine stana ili nepokretnosti prevareno je više od 25.000 građana Srbije. Ne samo što su investitori od kupaca uzimali novac za stanove „u najavi“, koji su polovično dovršili ili uopšte nisu ni gradili, već su i gotove stanove preprodavali više puta.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Akter

Prevare lakovernih građana

Zvanična statistika o broju prevarenih građana Srbije ne postoji, ali se pretpostavlja da je svaki drugi u nekom periodu života bio žrtva prevaranata – od članstva u nekoj od “multi level kompanija” do poziva određenih telefonskih brojeva

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Danas

 Operateri nemoćni da zaštite  građane


 Autor: Bojan CvejićBeograd -

Prevare preko mobilnih telefona, koje počinju sa porukom o propuštenom pozivu iz inostranstva, poznate su već godinama u svetu, a sve više su zastupljene i u Srbiji. Suština prevare se sastoji u tome da na mobilni telefon postpejd pretplatnika, odnosno korisnika koji telefonski račun plaća preko računa, stigne SMS poruka iz inostranstva, uglavnom iz Italije, Nemačke, Španije, ali i iz Rusije, o propuštenom pozivu.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Blic

Prevareno 20.000 kupaca stanova
Autor: Predrag Mihailović | 15.11.2009. - 00:01


Stručnjaci za nekretnine često kažu da apsolutna zaštita od prevare prilikom kupovine stana u izgradnji ne postoji, ali postoje koraci koje možete da preduzmete kako bi se rizik smanjio i kako ne biste završili na ulici. U Srbiji je trenutno, prema grubim procenama ljudi koji se bave nekretninama i policijskog odeljenja zaduženog za te slučajeve, više od 20.000 prevarenih kupaca stanova, uglavnom onih koji su unapred dali novac investitorima.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Radio 021 Novi Sad

1.300 prevarenih kupaca stanova 
Novi Sad 
- Radio 021    
nedelja, 25 oktobar 2009 08:47 

Uvođenjem jedinstvenog kompjuterskog programa u sudove koji će početi da funkcioniše od decembra, biće eliminisana mogućnost višestruke prodaje iste nepokretnosti, pošto će kupac moći da proveri da li je stan za koji je zainteresovan već nekome prodat, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.
On je rekao da će kupci koji su ostali bez para i bez željenih stanova, kao žrtve višestruke prodaje, biti obeštećeni pošto osumnjičenima bude oduzeta imovina.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Tanjug
BEOGRAD - Uvođenjem jedinstvenog  kompjuterskog programa u sudove koji će  početi da funkcioniše od decembra ove  godine, biće eliminisana mogućnost  višestruke prodaje iste nepokretnosti,  pošto će kupac moći da proveri da li je  stan za koji je zainteresovan već nekome  prodat, izjavio je danas u Beogradu  državni sekretar u Ministarstvu pravde  Slobodan Homen.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
24 sata

Svaki Srbin je bar jednom
u životu bio „ovca za šišanje“


PREVARE - Svaki Srbin bar jednom
u životu bio je „ovca za šišanje“, tvrdi
osnivač Društva za borbu protiv
prevara Saša Pribičević. Na njegovom
sajtu www.prevara.info objašnjen
je čitav niz prevara, a posetioci
mogu dodati i sopstveno iskustvo
ili tražiti savet.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Večernje novosti

Lažni otkupi pune džepove

 U ŽELjI da nekako izađu iz finansijskog grotla, žitelji Srbije sve češće nasedaju na prevare - upozoravaju iz Udruženja za borbu protiv prevare, kojima se svakog dana javljaju žrtve odlično osmišljenih mahinacija.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
200.objava. Ovo nije prevara. Ovo je nešto lepo.
ImageZa jubilarnu dvestotu objavu nećemo pisati o prevarama nego ćemo objaviti nešto mnogo lepše, nešto što nam je ulepšalo naš mali jubilej. Ovde objavljujemo pismo koje smo dobili od Baracka Obame povodom njegovog dobijanja Nobelove nagrade. Pročitajte pismo:
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Politka magazin
Iznervirajte prevaranta!
 
Ma kako bila savršeno osmišljena, svaka obmana može da se „namiriše” i izbegne. Ipak, na sajt koji se njima bavi mesečno stigne i po osamsto pisama
 Odnedavno, na Internetu može da se pronađe sajt www.prevara.info Novosađanina Saše Pribićevića, osnivača Društva za borbu protiv prevara. O tome kako je došao na tu ideju, Pribićević kaže:
Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7  >  >>

Results 31 - 40 of 63

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura