logo.gif


Iz medija
Moj Novi Sad

Lažni brakovi

Novosađani fiktivnim brakovima beže u EU, Ameriku, a u većini slučajeva postaju žrtve prevara
Kako bi napustili Srbiju, naši sugrađani spremni su da plate od 3.500 do 20.000 evra za kartu u jednom pravcu, odnosno za takozvani fitkivni brak sa državljanima Evropske unije ili SAD, ali, nažalost, retko ko od njih ne postane žrtva prevare.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Blic - Kako varaju sumnjivi internet prodavci, i kako da se ZAŠTITITE OD PREVARE
Kupovina robe preko interneta od neregistrovanih firmi i preko naloga na društvenim mrežama veoma je rizična, a prevare su česte.(Blic.rs)

Prethodnih godina na društvenima mrežama počelo je da se prodaje bukvalno sve, od tehnike, preko odeće i obuće, do parferma, a dobar deo te robe samo je loša kopija originala koji se reklamiraju. Tako, recimo, patike svetskih brendova na Fejsbuku možete kupiti za tri ili četiri hiljade dinara, iako u trgovinskim lancima isti modeli koštaju i više od 10.000.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
24 sata
Mnogi gledaoci su bili šokirani onim što su videli na malim ekranima u toku živog prenosa loto izvlačenja. Međutim, Saša Pribićević, predsednik Društva za borbu protiv prevara, kaže da ga ovo uopšte ne iznenađuje.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
24 sata
UNOSAN BIZNIS Kućne podrume pretvaraju u sušare za duvan

29.01.2015. 10:44  AUTOR: S. ANIČIĆ

Sve češće u podrumima kuća u Novom Sadu niču radionice za pripremu duvana za rasturanje na ulicama, a policija je u svega dva dana zaplenila preko pola tone duvana. Duvan je rezan u podrumima kuća u okolnim naseljima, te je policija pronalazila mašine za pripremu i sušare.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Blic i Knjaževačke novine
OPREZ Ovim ljudima nikako ne dajte lične podatke

Lažni policajci, navodni anketari „Informatike“ i tobožnji predstavnici humanitarnih organizacija nanose velike štete građanima.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Blic

Masovne prevare u Novom Sadu: Nasamareno više od 3.000 kupaca stanova

 Slađana Aničić     | 06. 04. 2014. - 12:57h

  Nijedan agent za prodaju nekretnina u gradu nema licencu za rad, a ne postoji ni registar u kome bi građani proverili njihovo poslovanje.


OPREZNO: Agentima bitno samo da prodaju stan i uzmu proviziju
Novi Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti trebalo bi da uredi ovu oblast. Čini se da će taj zakon najviše pomoći građanima Novog Sada, u kome je zabeleženo najviše prevara prilikom prodaja neretnina.

Saznajte više, kliknite ovde...
 
Novine Novosadske
Pažljivo s ponudama sa bandera, Interneta: Devedeset odsto oglasa za posao – prevara!

Zajedno s krizom raste i broj prevaranata, koji visoku stopu nezaposlenosti koriste da dobro zarade. Nude poslove u Srbiji, pa i u inostranstvu za koje treba unapred da se plati, a posle nestanu bez traga i glasa. Što je najgore, žrtve prevara nemaju načina da vrate svoj novac. Prevarante štite kojekakvi ugovori, usklađeni vešto sa zakonom, pa je savet svakom ko preispituje neku „atraktivnu“ poslovnu ponudu da dobro protumači šta potpisuje i da se nipošto novac ne uplaćuje unapred. Pozabavili smo se ovom temom za vas.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
BN televizija
Opasnosti i prevare sa interneta

“Brza i laka zarada od kuće” samo je jedna od prevara koje se širi internetom. Izvlačenja novca ima i na sajtovima za upoznavanja i seksi ponude, a pazite se i lažnih liječenja i brze zarade.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Telegraf
INTERNET PREVARE: Ne nasedajte na primamljive ponude onlajn poslova!

"Brza i laka zarada od kuće" samo je jedna od prevara koja se širi internetom. Izvlačenja novca ima i na sajtovima za upoznavanja i seksi ponude, a pazite se i lažnih lečenja i brze SMS zarade
Saznajte više, kliknite ovde...
 
Radio 021
Ulični prodavci čestitki - humanitarci ili prevaranti?

Novac koji ulični prodavci čestitki skupljaju za bolesnu ili decu bez roditeljskog staranja često ne odlazi u prave ruke, pokazalo je istraživanje Radija 021.

Ovi prodavci svakodnevno se mogu videti po ulicama Novog Sada, ali i ostalih većih gradova u Srbiji.
Saznajte više, kliknite ovde...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7  >  >>

Results 1 - 10 of 63

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura